Analiza psikologjike dhe Analiza Money Management në forex trading

Analiza psikologjike dhe Analiza Money Management në forex trading

arritja Suksesi financiar në tregjet nuk është e lehtë. Ajo merr disiplinës, përcaktimi dhe një plan të mirë-testuar. Përkundër asaj që disa mund të thonë, aftësitë e nevojshme të bëhet një suksesshëm dhe një tregtar profesional nuk është i pastër. Çdokush mund të mësoj. dhe, si mësues feje të biznesit, kjo është më shumë në lidhje me mentalitetin dhe psikologjinë se ndonje gje tjeter.

Arsyeja pse Psikologjia është aq e rëndësishme për t'u bërë një profesionist i suksesshëm është se shumë të asaj që ju duhet për të kapërcyer është kundër-intuitive. Reduktuar humbjet e tua dhe le fitimet tuaja drejtuar. Kjo është një nga rregullat e arta të tregtisë. Ne të gjithë e dimë se. por Duke ndjekur këtë rregull kur ju jeni në llogore është pjesa më e vështirë; shkon kundër asaj që shumë prej nesh e konsiderojnë “natyror” gjëra për të bërë. tonë Tendenca është që të le humbjet tona drejtuar me shpresën se ata do të kundërt dhe në reduktuar fitimet tona nga frika e humbjes së tyre.

Çështja është, ka fjalë për fjalë qindra e hyrjeve të përkryer të mirë dhe ka kaq shumë mënyra për të fituar para në tregjet; por kjo nuk është ajo që e bën një sistem të mirë. në zemra e çdo sistemi të suksesshëm është e njëjtë element thelbësor: i shkëlqyer Menaxhimi i parave komerciale. Ju duhet të keni një metodë për të mbrojtur kapitalin tuaj. Asnjë sistem do të negociohet me 100% saktësi. Ajo merr vetëm një tregti e keqe për çdo gjë të humbur dhe kjo është arsyeja pse menaxhimit të parave është aq e rëndësishme.

Përveç të tuaj psikologji, aspekti më i rëndësishëm i tregtimit është menaxhimit të parave. që tha, deri tani, Unë kam ende për të gjetur një kurs të shpjeguar këtë aspekt thelbësor të bisedime, si unë mendoj se kjo duhet të shpjegohet.

Nëse ju nuk jeni aktualisht i suksesshëm në treg ose në qoftë se ju nuk jeni të arritur sukses ju duam të arrijmë, problemi është ndoshta një disiplinë e pakënaqshme në menaxhimin e parave duke u tregtuar. Kjo është një gjë që të dini këto rregulla; një tjetër është për të aplikuar ato. Për të ditur parimin e saktë që udhëzon menaxhimin e parave, ju duhet të dinë strategjinë pas raportit shpërblim rrezik.

Shpërblimi i rrezikut Shkalla e tani është një mjet i menaxhimit të rrezikut përdoret në forex trading. Theksi është vendosur në se shpërblimi është i lidhur me rrezikun në një tregti. Rreziku është shuma tregtar investon në një biznes, ndërsa një shpërblim është një fitim tregtar pret për të bërë në një tregti. Shpërblimi është dështimet në të cilin kursit të këmbimit rrit në A tregtisë.

Strategjia shpërblimi i rrezikut

Shpërblimi i rrezikut Strategjia është një rregull që tregtarët Forex përdorin për të risqeve tregtare kontrollit. Nje shembull i një strategjie të rrezikut është të përcaktojë një ndalesë / humbje. Një tregtar duhet një kurrë nuk të ngushtë transaksion me një raport rrezik-shpërblim prej më pak se 1: 2 dhe një fillestar 1: 3.

Aplikimi i Shkalla shpërblimi rrezik ofron pika të paracaktuara dhe të mirë-kalibruar daljes. Nëse Tregtia nuk rrezikon të ofruar dhe shpërblim të favorshme, ajo duhet të shmanget, që do të eliminonte të biznesit me cilësi të dobët.

Nëse objektivi është arritur në kthim, pozicioni do të jetë i mbyllur dhe çmimi i synuar do të jetë themeluar bazuar në strategjinë shpërblim rrezikut aktual. Nëse humbja ndaluar është arritur, humbja dëgjueshëm do të pranohet dhe transaksioni do të jetë të mbyllura para se të bëhet një humbje e madhe. Me atë, nuk ka asnjë konfuzion në lidhje me çfarë duhet të bëjmë; një dalje ishte planifikuar për pikë dalje jo-fitimprurëse paracaktuara.

aktuale llogaritja e raportit rrezik-shpërblim varet nga palë të monedhës tregtohen dhe, për shkak të shumë variablave preexisting në llogaritjen e vlerës maksimale të një transaksion, është më e lehtë për të shpjeguar përdorimin e çmim fiks me veprimet. Nëse ju tregtisë një $ 50 aksioneve, qëllimi juaj është $ 55 dhe humbjen tuaj ndaluar është $ 1, rezervat do të duhet të lëvizin vetëm 10% të arrish $ 55 ose 2% për humbje të ndaluar, që krijon një shpërblim 5: 1: rreziku.

Varet nga kushtet e tregut dhe kalendarin ekonomik, disa palë të monedhës do të lëvizë 10% në një javë ose dy. Unë kurrë nuk do të ngritur një transaksion me një raport të rrezikut shpërblim të 1/1 dhe unë gjithmonë do të pranojë një shpërblim të 2: 1 ose 3: 1. Kjo nënkupton se një ndryshimi më i madh është i nevojshëm për të arritur objektivi. , por ia vlen hyrja transaksioni.

A i suksesshëm dhe tregtar të gjerë gjen një strategji që do të ndihmojë të gjenerojë një raport të lartë të rrezikut shpërblim. megjithatë, është e nevojshme që të ketë një çmim relativisht konservatore për të marrë proporcionet e dëshiruara

përfundim

Si një gjeneral rregull, sigurohuni që gjithë biznesi juaj rrezikon të dobishme të paktën 1: 1. nëse ti të marrë një paradhënie të arsyeshme, por rreziku i shpërblimit është e tmerrshme, nuk e pranojnë marreveshje, le të shkojë. Nuk do të jetë gjithmonë shumë mundësi më të mira në treg. Është gjithashtu thelbësore që të ketë një plan biznesi para se të filluar një shkëmbim. të jetë të disiplinuar, kontrolluar dhe menaxhuar normën tuaj të kthimit në rrezik në forex trading, në mënyrë që të tregtimit tuaj tregon konsideratë shpërblimet e punës tuaj të vështirë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *