Analiza themelore e Forex - ndërhyrja e këmbimit të huaj si nga banka qendrore ndikon në tregun e monedhës

Analiza themelore e Forex – ndërhyrja e këmbimit të huaj si nga banka qendrore ndikon në tregun e monedhës

e Jashtme Ndërhyrjet në tregun këmbimit kanë qenë duke shkuar në për një kohë tani, megjithëse nuk ka rregulla që bankat qendrore janë në përputhje me akoma; megjithatë, kjo ndërhyrja e këmbimit valutor mund të përdoret në mënyra të ndryshme, secila me niveli i ndryshëm i efikasitetit.

Llojet e ndërhyrjes

–              Forma e veprimit të njëanshëm (qendror veprim vetëm) ose veprimi i koordinuar (disa banka qendrore që veprojnë së bashku).

–              ndërhyrja sterilizuar: Kur Ndërhyrja e monedhës është sterilizuar, banka qendrore neutralizon ndikimin nga shtuar ose kullues rezervat nga tregun e saj të brendshëm të parasë. Kur Ndërhyrja nuk është sterile, banka qendrore lejon të gjitha këto veprime të të rrisë ose të zvogëlojë furnizimin e likuiditetit.

–              Disa banka qendrore mund të fshehin të tyre aksionet duke përdorur zëvendësues për të blerë ose shitur monedhat e tyre. Në këtë mënyrë, ju mund të fshehin aksionet tuaja dhe le të guess tregut.

–              Banka qendrore mund të shikoni për shoku efekt duke qenë të dukshme në ndërhyrjen e saj monetare. This can cause the central bank to surprise the market and enter via an electronic platform, which is indicated in the services used. This often provokes a strong reaction in the market, but the more often it is used, the less impact it has.

–              Countries with managed money regimes have become a factor of intervention. In this case, the central bank uses funds from currency interventions to adjust its foreign exchange reserve basket in order to maintain the ratio of dollars to other currencies. qendror bankat shpesh e përdorin këtë taktikë për të parandaluar monedhën e tyre nga të vlerësuar, edhe pse ajo mund të punojnë të dy mënyra.

ndërhyrja e Qeverisë

qeveri ndërhyrje në tregjet e monedhave mund të ndikojnë dukshëm disa tregje nga koha ne kohe. Qeveritë kanë kapacitet dhe, në disa raste, Detyrimi sovran të çmimeve të ndikimit. veprimi i tyre mund të kryhet nga një veprim ose një investim i drejtpërdrejtë ose heshturazi me rregullore. Kjo ndërhyrje mund të çojë për spikes çmimeve, duke çuar në ndryshime në dinamikën e tregut.

Përkufizimi ndërhyrje monedhë

Shkalla në të cilat një monedhë është konvertuar në një tjetër është norma e këmbimit në mes të monedhat në fjalë. Kjo ndërhyrje ndikim këmbimit valutor në mënyrë të tillë një që; Në qoftë se eksportet e vendit të kalojë importet, kërkesa për monedhën vendase në tregu valutor do të rritet. Kur vlera e kalon pikën e mbështetje, ndërhyjnë qendrore të vendit bankare në treg për të shitur lokale monedhë, duke rritur rezervat valutore të vendit. Shitja e monedha vendase në treg çon në një rritje në ofertën e parasë në vend, duke shkaktuar inflacion.

Ndërhyrja e kursit të këmbimit

shkëmbimi shkalla e një monedhë është e njohur nga ndërhyrja e kursit të këmbimit. bankat që veprojnë në një qendër financiare dhe monedhave të tregtisë, kursit të këmbimit të tregut. si me ndonjë mall apo aksioneve treg, normat në valutë të huaj Ndërhyrja përcaktohen nga ndërveprimi i forcave të kërkesës dhe ofertës e mallrave të tregtuara në monedhë të huaj.

Përkufizimi banka qendrore

bankat qendrore (Banka Kombëtare) janë një bankë unike që ekziston në çdo vend për të monitoruar Ekonomia dhe për të mbrojtur monedhën kombëtare. në parim, ata arrijnë shuma të mëdha para, sepse ata të arrijnë të gjitha llogaritë shtetërore dhe çdo bankë komerciale është kërkohet që të depozitojë një sasi të caktuar me Bankën Kombëtare.

tani, cfare jane ndikimet e tij në kursin e këmbimit?

Si qendrore ndikimi bankës kursit të këmbimit

më armë e fuqishme e bankave qendrore në drejtim të ndërhyrjeve në valutë të huaj është e drejta për të ndryshuar normat themelore në vend. Çdo rregullim i bazës Normat ndikon në tregun e këmbimit valutor menjëherë; prandaj, Kjo ka një ndikimi në ndërhyrjet e kursit të këmbimit. Kjo është arsyeja pse të gjithë tregtarët e tregut monitorojë nga afër të gjitha lëvizjet dhe deklaratat e bankave qendrore. Disa nga këto banka kanë tendencë për të ndërhyrë direkt në tregun e këmbimeve valutore, derisa të tjerë preferojnë të shmangur zbatimin e masave të tilla.

bankat qendrore mbetet një agjenci të rëndësishëm të qeverisë që ka fuqinë për të ndryshuar drejtimin e tregut, ose për të paguar shuma të mëdha parash për të mbrojtur monedhën e vet. prandaj, më shumë parashikueshme një blerjen bankës qendrore dhe shitjen norma është në ndërhyrjet e saj, Sa më i ulët ndikim çdo herë ajo është përdorur. Kjo është zakonisht i referohet ligjit të kthimit pakësuar si tregu bëhet mësuar dhe përshtat strategjitë e saj në përputhje me rrethanat. Reagimi fillestar me një surprizë Ndërhyrja tenton të ketë ndikim më të madh. Traders also want to know if the central bank is acting at lower or higher levels or is aggressive to continue buying or selling at higher or lower levels.

Some central banks tend to make a direct impact in the foreign exchange interventions, while others prefer to avoid implementing such measures. Opinions differ as to the advantages and disadvantages of such interventions by national banks, but these interventions take place all the time and have a major impact on the market.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *