Tregtimi me korniza të shumta kohore

Shumica e investitorëve dhe tregtarëve përqendrohen vetëm në periudhën kohore që ata po tregtojnë. megjithatë, mënyra më e përshtatshme për t'iu qasur tregjeve është të merren parasysh korniza të ndryshme kohore. Nëse shikoni modelin e shkallëve më të larta, do të njihni kontekstin e lëvizjeve që vëzhgoni në kornizat më të vogla kohore. Për shembull, nëse tregtoni në grafikun ditor, ju do të merrni vendimet tuaja në tabelën ditore. Por ju ndihmon të dini se çfarë ju tregon grafiku javor. Nëse jeni duke bërë tregti të përditshme dhe duke marrë vendimet tuaja për 10 grafiku i minutave, para se të merrni çdo vendim, ia vlen gjithmonë të shikohet 60 grafiku i minutave. Përndryshe, ju jeni ende nën zhurmën e lëvizjes aktuale që po shikoni tani.

Rregullat ndryshojnë nga tregtari në treg, megjithatë, është e rëndësishme të punoni me cilësimet me të cilat jeni më të kënaqur dhe që pasqyrojnë stilin tuaj të tregtimit. Si tregues, për të pasur një lexim mjaft të gjerë të tregut, ju duhet të vëzhgoni tre periudha; E gjatë, afatmesme dhe afatshkurtra. Afati i mesëm duhet të pasqyrojë grafikun që dëshironi të tregtoni, pasi të keni vendosur për këtë, mund të vendosni kushtet tuaja të tjera. Si udhërrëfyes, koha më e gjatë duhet të jetë 4 shuma e periudhës mesatare dhe koha më e shkurtër duhet të jetë ¼ e kohës mesatare. Kështu që, për shembull, nëse do të tregtonit 120 grafikët e minutave, tre intervalet tuaja kohore do të ishin 480 minuta, 120 minuta, dhe 30 minuta.

Qëllimi i punës me periudha të ndryshme kohore është të fillohet me pamjen e madhe dhe të kalohet në frekuenca më të grimcuara. Periudha më e gjatë do t'ju japë një tregues të tendencës së përgjithshme. Të gjithë tregtarët duhet ta kenë dëgjuar thënien “Trendi është miku juaj”, duke parë trendin më të madh dhe duke ndjekur drejtimin tuaj me tregtitë tuaja, ju do të grumbulloni shanset në favorin tuaj. Kjo nuk do të thotë që nuk mund të tregtoni kundër trendit kryesor, por shpesh në raste të tilla do të jeni edhe më të kujdesshëm dhe konservator me objektivat e fitimit.

Tregtimi ditor

Nëse është instrumenti juaj për zgjedhjen e aksioneve, obligacionet, monedhave ose të ardhmes, mund të jetë një përvojë stimuluese. Sigurisht që nuk është një hobi për njerëzit me probleme me zemrën.

Arsyeja pse është kaq emocionuese është se ju merrni kënaqësi të menjëhershme (apo zhgënjim). Nuk ka asnjë mënyrë për të zgjedhur një aksion bazuar në bazat aktuale dhe të pritshme dhe më pas të prisni 6 muaj deri në një vit për të parë nëse keni të drejtë.

Nr. Ju shikoni një modele ose dëgjoni një lajm dhe shkoni e shkoni brenda pak minutash, nëse jo sekonda.

Prandaj, tregtimi ditor është sigurisht emocionues, por edhe shumë, shumë e rrezikshme. Shuma të mëdha mund të fitohen ose humbasin gjatë një dite mesatare tregtimi.

A ka ndonjë mënyrë për të minimizuar këtë rrezik? Zvogëloni numrin e marrëveshjeve tona të këqija dhe rrisni ato të mira?

  • Një histori e shkurtër

A e keni dëgjuar historinë e familjes që shkoi në kampim në pyll dhe humbi? Ata qëndruan të humbur për ditë të tëra, duke u endur duke kërkuar një rrugë, çdo rrugë, apo ndonjë shenjë qytetërimi, por nuk gjeti asgjë. Ashtu siç dukej e gjithë shpresa e humbur dhe ata po vdisnin nga etja dhe po dobësoheshin nga mosngrënia, u shfaq një vajzë duke mbajtur një grusht lule të egra.

"Nga jeni?– pyeti i shoqi. Ajo tregoi, pastaj u kthye dhe u kthye në atë drejtim.

Familja e ndoqi atë deri në një lartësi të vogël dhe, ja dhe ja, ajo mbërriti në një pikë karburanti në anë të një rruge të vogël fshati. Familja u shpëtua.

Është e gjitha në këndvështrimin tuaj

Ne rregull, Pra, çfarë ka të bëjë e gjithë kjo me tregtimin ditor? mirë, shumë tregtarë amatorë operojnë në një periudhë të vetme kohore. A janë tepër të shqetësuar se cila periudhë kohore funksionon më mirë për tabelat e tyre – 1 minutë? 3 minuta? 5 minuta?

Kjo është qasja e gabuar. Sepse? Sepse mungon perspektiva.

Përpjekja për të bërë tregti gjatë ditës në vetëm një periudhë kohore është si të përpiqesh të ngasësh 100 mph duke parë vetëm pjesën e rrugës disa metra përpara makinës suaj.

  • Një qasje më e mirë

Gjatë negociatave, jini gjithmonë të vetëdijshëm për atë që po ndodh në të paktën dy, dhe mundësisht tre, periudhat kohore. Për shembull, nëse ju pëlqen të tregtoni në 1 grafiku i minutave, hap a 3 dhe 5 grafik minuta në të njëjtën kohë dhe qëndroni në krye të zhvillimeve afatgjata të tendencave.

Tregtoni vetëm në të njëjtin drejtim si trendi afatgjatë. Kjo do t'ju kursejë shumë probleme dhe gjithashtu do t'ju japë një fitim të papritur kur tregtia juaj ndjek trendin në një periudhë më të shkurtër kohore.

Kërkoni cikle që po arrijnë nivelin më të ulët të treguesve tuaj Stochastic ose MACD në periudhën tuaj të tregtimit (1 grafiku i minutave në shembullin e mësipërm) dhe që janë gati të rifillojnë trendin afatgjatë. Kështu që hipni në bord dhe hipni.

Kohëzgjatja mesatare

Pastaj punojmë në kohëzgjatjen mesatare; kjo do t'ju lejojë të shihni më shumë detaje të tendencës së përgjithshme. Kjo periudhë është grafiku juaj kryesor i tregtimit, kështu që duhet të kërkoni konfirmimin e treguesve teknikë përpara se të hyni në një tregti. Ju gjithashtu do ta ndiqni këtë pasi të vendosni tregtinë tuaj për të kërkuar pika të përshtatshme daljeje.

Së fundi, u kthyem poshtë për të gjetur pozicionin më të përshtatshëm të hyrjes, duke respektuar periudhën e shkurtër. Ndërsa ky grafik ka më shumë zhurmë dhe paqëndrueshmëri, ofron gjithashtu një pamje më të qartë të luhatjeve të vogla, kështu që ju duhet të jeni në gjendje të synoni për një pozicion të mirë hyrjeje për tregtinë tuaj.

Kjo metodë e analizës nuk është një plumb magjik dhe tregtarët duhet të marrin ende parasysh studimet teknike dhe analizat themelore kur krijojnë një tregti të mundshme. Shpesh herë bazat e tregtimit të suksesshëm anashkalohen nga tregtarët, por duke përfshirë këtë analizë nga lart-poshtë në planin tuaj të tregtimit, shanset për sukses janë rritur shumë.